Vinterlagring av el-sykkel og batteri

el-sykkel-vinterlagring.jpg

Det er ikke alle som bytter til piggdekk på el—sykkelen i vinterhalvåret. Snarere tvert i mot. De aller fleste lar bare sykkel stå ubrukt i flere måneder. Det er åpenbare tips for oppbevaring av en sykkel, men når det kommer til el-sykler er det et par nye punkter du må ta hensyn til.

Vi har samlet de tre viktigste, og alle handler om batteriet.

  1. Oppbevaring og temperatur

    El-sykkelbatterier liker verken kulde eller fuktighet, så hvis du ikke har mulighet til å lagre sykkelen innendørs, må du ta med deg batteriet inn i romtemperatur. Batterier liker seg nemlig best mellom 10 og 20 grader.

  2. Batterinivå

    Hvis batteriet er helt tomt når du setter det til lagring risikerer du å ødelegge batteriet. På andre enden av skalaen er 100% oppladet heller ikke bra over en lengre periode. Den beste løsningen er noe midt i mellom. Sørg for å hold batterinivået mellom 30- og 70%. Ikke la laderen stå i batteriet hele tiden. Laderen vil ikke overlade batteriet, men men battericellene blir satt under konstant stress når de konstant er fulladet.

  3. Ladesyklus

    En tommelfingerregel er å sjekke og lade annenhver måned, så lenge batteriet står ubrukt over flere måneder.  Som nevnt i forrige punkt, skal du ikke fylle helt opp.

Sykkelhotell

Sitter du nå og tenker at overnevnte punkter blir litt stress, eller at du bare ikke gidder, tilbys Arturs Sykkelservice et bekymringsfritt sykkelhotell. Din el-sykkel vil ikke bare stå tørt, temperert og bli jevnlig ladet; den står også innelåst i et alarmbeskyttet lokale og du får service inkludert.

Se pris, les mer og reserver plass på vårt sykkelhotell.